• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Щодо процедури отримання кваліфікаційних документів моряків.

Опубліковано 31 липня 2023 року, 13:51

З моменту запуску прозорої процедури дипломування минуло півроку, за цей час моряки встигли отримати майже 4 тисячі кваліфікаційних документів без хабарів.

В ході реалізації постанови Уряду №1499 змінився формат надання послуг з дипломування, основна мета реформи - зниження корупційних ризиків, які міцно тримались в цій сфері, до мінімуму. Наразі процедура дипломування спрощена, а також відповідає міжнародним вимогам, насамперед Конвенції ПДНВ 1978 року.

Для того аби моряки могли підвищувати та підтверджувати звання/кваліфікацію, нова Державна кваліфікаційна комісія моряків повноцінно працює в Києві та Одесі.

Крім цього, в результаті змін, моряки тепер можуть отримувати послуги на порталі Дія. Наразі триває перший етап реалізації послуги - бета-тест функціоналу. Бета-версія передбачає доступ до повного переліку послуг, в результаті є можливість отримати електронний кваліфікаційний документ в особистому кабінеті, оригінал якого потім видається в Адміністрації судноплавства моряку, або його представнику.

Загалом за період роботи нової процедури до Адміністрації судноплавства надійшло майже 3000 заяв від моряків, лише 5% з них отримали обґрунтовану відмову у видачі їм кваліфікаційних документів. В результаті моряки отримали майже 4000 готових кваліфікаційних документів (дипломи, підтвердження до дипломів, свідоцтва фахівця). 

Тестування моряків проводиться за допомогою визнаного у всьому світі тесту CES 6.0. Результати іспиту оформлюються автоматично за допомогою системи комп'ютерного тестування, а зовнішній вплив на результат неможливий.

Команда Міністерства відновлення, Адміністрації судноплавства співпрацює з  USAID / UK aid проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах з метою впровадженням онлайн послуги у сфері дипломування моряків.