• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підсумкова конференція за результатами діяльності системи авіаційного пошуку і рятування

Опубліковано 16 грудня 2019 року, 12:58

У Головному авіаційному координаційному центрі пошуку і рятування (м. Київ) відбулась чергова підсумкова конференція за результатами діяльності системи авіаційного пошуку і рятування (система АПР) у 2019 році та визначення основних завдань на 2020 рік.
У роботі конференції взяли участь представники підвідомчого Морській адміністрації казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» в.о. заступника директора з пошуку та рятування Юрій Бельський та провідний інженер ДМРКЦ Руслан Кацман. Також у заході взяли участь представники ДСНС, Міноборони, МВС, Державіаслужби, Національної гвардії та Адміністрації Держприкордонслужби.
За словами в.о. заступника директора з пошуку та рятування Юрія Бельського національна система пошуку й рятування на морі потребує розбудови шляхом оснащення казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» двома сучасними авіаційними пошуково-рятувальними засобами - вертольотами. Вони необхідні для забезпечення ефективного проведення операцій із пошуку і рятування на морі вдень та вночі, в простих і складних метеоумовах в авіаційному районі пошуку й рятування та морському пошуково-рятувальному районі України.
Під час роботи конференції представники КП «МПРС» доповіли про підсумки діяльності національної системи пошуку і рятування на морі у 2019 році, а також її можливості щодо здійснення авіаційного пошуку і рятування в акваторії Чорного та Азовського морів.