• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Суд задовольнив апеляційну скаргу Адміністрації судноплавства та розблокував процедуру прозорого дипломування моряків.

Опубліковано 28 червня 2023 року, 12:10

Шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, якою заборонив виконувати повноваження, передбачені постановою КМУ від 30.12.2022 №1499. Через це прозора процедура дипломування була заблокована, а моряки ніяким чином не могли отримувати кваліфікаційні документи.

Що означає ця перемога?

Перше. Моряки знов можуть отримувати послуги з дипломування в прозорий та законний спосіб, визначений постановою №1499. До того ж до постанови вже затверджені зміни, які так чекала морська спільнота. Тому, Адміністрація судноплавства знов починає видачу кваліфікаційних документів та чекає на наших клієнтів.

Друге. Тепер є можливість запуску послуг для моряків на порталі Дія. Спочатку буде проведений бета-тест функціоналу, певна група моряків протестують сервіс, а після відбудеться повноцінний запуск послуги. І це справді дуже важливо.

Для інформації. Загалом до судів України було подано 31 позовну заяву. Фактично вони направлені на те, щоб оскаржити ліквідацію ІППДМ та заборонити Адміністрації судноплавства виконувати повноваження пов’язані з дипломуванням. А отже зберегти корупційні схеми в дипломуванні моряків.