• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Від сьогодні отримати міжнародне посвідчення на право управління прогулянковим судном можливо у Чернігові та Черкасах

Опубліковано 21 червня 2023 року, 14:50

Від сьогодні отримати міжнародне посвідчення на право управління прогулянковим судном можливо у Чернігові та Черкасах. Вони додалися до списку тих міст, де можна  подати заяву на підтвердження кваліфікації та пройти тестування.

Наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 07.01.2023 № 8, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 08.03.2023 за № 421/39477, затверджено Порядок підготовки та підтвердження кваліфікації судноводіїв малих суден і водних мотоциклів, а також видачі міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном (далі – Порядок).

Підтвердження кваліфікації кандидата з метою отримання міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном (далі – Посвідчення) проводиться кваліфікаційною комісією, що утворюються Державною службою морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

Підтвердження кваліфікації кандидата щодо перевірки знань з керування прогулянковим/малим судном відповідного типу здійснюється за допомогою інформаційно-комунікаційної системи, за його письмовою заявою.

З моменту набрання чинності Порядком до Адміністрації судноплавства та її міжрегіональних управлінь надійшло 205 заяв на підтвердження кваліфікації, 106 з яких онлайн. До іспиту допущено 154 особи, кваліфікацію підтвердили 98.

Тестування на даний час проводиться у містах Києві, Одесі, Луцьку, Ізмаїлі, Кам’янець-Подільському.

Повідомляємо, що починаючи з 20 червня 2023 року подати заяву на підтвердження кваліфікації та пройти тестування  можливо і у місті Чернігові за адресою вулиця П'ятницька 39 (в робочі дні крім понеділка), та у місті Черкаси за адресою вулиця Юрія Іллєнка 1(в робочі дні).

Звертаємо увагу, що подати заяву кандидатом для підтвердження кваліфікації онлайн можливо за посиланням https://exam.marad.gov.ua.