• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

НАЗК запустило новий онлайн-курс про антикорупцію для публічних службовців у рамках програми «Доброчесна влада»

Опубліковано 15 грудня 2022 року, 09:35

Передумовою доброчесної влади є антикорупційні знання кожного громадянина, передусім державних і публічних службовців, і, що важливо, їх дотримання, адже саме ці знання дозволяють запобігати корупції та вчасно виявляти такі факти.

Якщо Ви хочете більше дізнатися про вимоги антикорупційного законодавства та як бути доброчесним, у цьому вам допоможе новий онлайн-курс від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК): «Все про антикорупцію для публічних службовців».

З 23 листопада курс доступний на навчальній платформі Study.NAZK. Для його проходження необхідно спершу зареєструватися на цій платформі, зайти у розділ «Антикорупція та доброчесність для всіх», а потім обрати курс «Все про антикорупцію для публічних службовців». Курс складається з 4 модулів, з яких ви більше дізнаєтеся про:

  • суть корупції та доброчесності, види корупції, важливість Антикорупційної стратегії до 2025 року;
  • поняття «публічної служби», її види, а також відмінності державної служби від публічної;
  • запобігання корупції на інституційному рівні – антикорупційні програми, роль уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, публічні закупівлі;
  • вимоги до державних службовців – конфлікт інтересів і пов’язані з ним обмеження, декларування. Також окремо висвітлено тему про викривання корупції.

Як відбувається навчання? Навчатися можна у будь-який зручний час. Відеолекції, завдання, додаткові матеріали будуть доступні для перегляду.

Чи передбачено сертифікат? Так, ви зможете отримати сертифікат лише за умови успішного складання тестів наприкінці кожного з чотирьох модулів. Для цього вам необхідно відповісти правильно на щонайменше 80% запитань.

Нагадаємо, Study.NAZK – це навчальна платформа, де можна пройти безкоштовні онлайн-курси з антикорупції та доброчесності.

Більше за темою