• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Морська служба Великої Британії надасть Адміністрації судноплавства України необхідну технічну допомогу для боротьби з наслідками агресії рф

Опубліковано 04 листопада 2022 року, 11:50

В рамках 106-ій сесії Комітету з безпеки на морі Міжнародної морської організації Голова Адміністрації судноплавства Віталій Кіндратів провів зустріч з Директором морської служби Великої Британії К. Вейр.

Сторони обговорили поточний стан морської безпеки в Україні. Віталій Кіндратів повідомив колегам про наслідки агресії рф. Він наголосив, що дії росії становлять пряму загрозу морській безпеці та перешкоджає міжнародному комерційному судноплавству в регіонах Чорного та Азовського морів. Також значних збитків Україна зазнає через блокування суден, руйнування портів та обстріли цивільних суден і портової інфраструктури.

«Зараз в Україні функціонує лише частина портів, які забезпечують діяльність «зернової ініціативи». Звісно, від цього страждає не тільки українська економіка, а і світова продовольча безпека. Ми маємо давати рішучу відсіч росії – виключати її з міжнародних організацій, зокрема, ІМО, запроваджувати більш жорсткі санкції», – сказав він.

Віталій Кіндратів подякував пані Вейр за підтримку України у протистоянні російській агресії та запровадження санкцій проти країни-агресора. Він відзначив важливість практичної допомоги від Великої Британії – наприклад, визнання наших дипломів на період війни, обмін досвідом з фахівцями Об’єднаного Королівства тощо.

«Така співпраця є важливою в умовах подолання наслідків збройної агресії рф. Подальший  обмін професійним досвідом з фахівцями Великої Британії допоможе Україні впоратися з сьогоднішніми викликами швидше та ефективніше», –  сказав В.Кіндратів.

Крім цього, сторони обговорили посилення санкційного тиску на рф, обмеження прав росії в ІМО та домовилися про спільне опрацювання цього питання в майбутньому.

В результаті переговорів сторони домовилися, що морська служба Великої Британії надасть Адміністрації судноплавства України необхідну технічну допомогу, яка буде застосована для ліквідації наслідків агресії рф.

К.Вейр висловила зацікавленість поточною ситуацією у морській галузі України. Віталій Кіндратів запросив пані Вейр в Україну з візитом, щоб вона могла на власні очі побачила результати агресії росії.