• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання постійно діючої Робочої групи з питань відкриття та закриття навігації на судноплавних гідротехнічних спорудах р. Дніпро

Опубліковано 07 лютого 2019 року, 18:42

07 лютого 2019 року в приміщенні Державної служби морського та річкового транспорту України під головуванням Першого заступника Голови Державної служби морського та річкового транспорту України Дмитра БАРІНОВА (голова комісії з питань відкриття та закриття навігації на судноплавних гідротехнічних спорудах р.Дніпро) відбулося чергове засідання постійно діючої Робочої групи з питань відкриття та закриття навігації на судноплавних гідротехнічних спорудах р. Дніпро.

На засіданні були присутні представники Міністерства інфраструктури України, ДП «Держгідрографія», ДП КТ «Регістр судноплавства України», ТОВ СП «Нібулон», ДП «АМПУ», ДП «Укрводшлях», АСК «Укррічфлот» та Річкової інформаційної служби водних шляхів України філіалу «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ».

Під час засідання обговорювалися питання щодо: стану проведення та орієнтовних термінів завершення ремонтних робіт на судноплавних шлюзах; готовності ДП «Держгідрографії» до встановлення засобів навігаційного обладнання та інше.

За інформацією ДП «Укрводшлях», ремонтні роботи проводяться у штатному режимі, а орієнтовний строк їх завершення становить 10 березня 2019 року. Враховуючи це, а також необхідність проведення огляду гідротехнічних споруд та встановлення їх придатності до експлуатації, орієнтовна дата відкриття навігації на Каховському та Запорізькому судноплавних шлюзах – 12 березня 2019 року.

Разом з тим, представники ДП «Укрводшлях» наголосили про зношеність елементів судноплавних шлюзів та необхідності проведення їх капітального ремонту, що у свою чергу потребує чималого фінансування.

Інші підприємства, які відповідальні за забезпечення безпеки на річкових внутрішніх водних шляхах, зокрема ДУ «Держгідрографія», ДП «Адміністрація морських портів України» та Річкова інформаційна служба водних шляхів України підтвердили готовність до виконання своїх функцій.

За результатами засідання ДП «Укрводшлях» доручено завчасно надати на погодження до Міністерства інфраструктури України директивні строки відкриття та закриття навігації на судноплавних гідротехнічних спорудах.

Звертаємо увагу на те, що строки відкриття навігації на Каховському та Запорізькому шлюзах є орієнтовними та можуть бути змінені з урахуванням погодних умов та інших факторів, які можуть вплинути на проведення ремонтних робіт.


Більше за темою