• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Громадської ради при Морській адміністрації

Опубліковано 25 червня 2019 року, 16:43

На черговому засіданні Громадської ради при Державній службі морського та річкового транспорту України, громадські активісти М. Слюсаревський, А. Владичанський, А. Пакшин поінформували колег про зустріч Державного секретаря Кабінету Міністрів України, державних секретарів міністерств, представників структурних підрозділів з питань взаємодії з громадськістю центральних і місцевих органів виконавчої влади та голів громадських рад при органах виконавчої влади. Також надали інформацію за підсумками зустрічі робочої групи Громадської ради з представниками Регістру судноплавства України – з питань спрощення процедури технічного нагляду за малими/маломірними суднами та взаємодії з Регістром судноплавства України, перегляду вартості послуг Регістру.

Під час засідання розглянуто питання щодо звернення Громадської спілки «Центр взаємодії крюінгових компаній» щодо підписання Меморандумів про визнання дипломів (сертифікатів) моряків України з Республікою Корея. Спеціально для того, аби всебічно й фахово вивчити відповідне питання, на засідання Громадської ради був запрошений представник відділу міжнародних відносин Департаменту правового забезпечення та міжнародних відносин Державної служби морського та За його словами, матеріали щодо опрацювання Меморандумів про взаєморозуміння про визнання дипломів/свідоцтв фахівця моряків (далі – Меморандуми), зокрема з Республікою Корея, було передано до Морської адміністрації Міністерством інфраструктури України. Для їх подальшого узгодження із зацікавленими органами та іншою стороною, необхідно було внести поправки до проекту тексту Меморандуму. Із цією метою, Морською адміністрацією було надіслано лист до Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (далі – Інспекція) для відпрацювання та узгодження внесених поправок. Після отримання відповіді від Інспекції, Морською адміністрацією в найкоротші терміни, за погодження інших причетних центральних органів виконавчої влади, буде надіслано проект Меморандуму до іншої сторони для узгодження тексту та його подальшого підписання.

Також було повідомлено, що наразі Морською адміністрацією розроблено проекти міжнародних міжвідомчих договорів з Королівством Таїланд та Японією, які вже спрямовані до Міністерства інфраструктури України на погодження.

Більше за темою