• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, щоб максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року

Опубліковано 25 січня 2022 року, 15:37

Для того, щоб максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань. 

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya.

Крім того, інформацію необхідну для заповнення декларацій можна знайти в електронних реєстрах та на порталах органів влади:

- Портал «Децентралізація» - містить відомості про нові назви районів та назви територіальних громад, які вони отримали після адміністративнотериторіальної реформи. Ця інформація допоможе коректно заповнити адресні блоки.

- Електронний кабінет на сайті Державної податкової служби України – містить відомості про доходи.

- Портал електронних послуг Пенсійного фонду України – містить інформацію про нараховану заробітну плату та пенсію.

- Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань – містить інформацію до розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або член його сім’ї».

- Електронний кабінет водія – інформація знадобиться при заповненні розділу 6 « Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

- Державний реєстр речових прав на нерухоме майно – містить інформацію, необхідну для заповнення розділів 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва».

- Офіційний електронний портал Держгеокадастру – містить відомості про власників та користувачів земельних ділянок.

- Укрпатент – інформація щодо зареєстрованих патентів на винаходи, корисних моделей, промислових знаків, яка необхідна для заповнення розділу «Нематеріальні активи».

- Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України – інформація про номінальну вартість цінних паперів, яка необхідна для заповнення розділу 7 «Цінні папери».

Отримати роз’яснення в зручному форматі можливо:

  • онлайн у Базі знань НАЗК: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/;
  • під час особистої зустрічі з антикорупційним уповноваженим в установі, де ви працюєте. Контакти уповноважених: https://antycorportal.nazk.gov.ua/map;
  • за телефоном Контакт-центру НАЗК: +38(044) 200–06–94;
  • за електронною поштою [email protected];
  • за пошуком у Telegram-каналі НАЗК: https://t.me/NAZK_gov_ua.
  • за телефонами Управління запобігання та виявлення корупції Морської адміністрації – 294-60-25, 294- 60-29.

Більше за темою